Ekebyholm workshop för ungdomarna

Den 18 juni Vi är på väg att möta upp vår kära kollega Andreas på Ekebyholm. Han är nämligen där som musiklärare på RUMs årliga musikläger för ungdomar mellan 12-18 år. Min och Marias uppgift är att hålla en workshop för alla 70 ungdomar där de får lite smakprov och tips och trix av BAM.

Det var en skön resa genom grönskande skogar och fält i midsommarskrud. Väl framme möts vi av en ståtlig herrgårdsliknande byggnad. Huset ligger upphöjt vid en sjö och gröna fält med diverse kringliggande hus. Vi bjuds på mat och äter tillsammans med lärarna som alla syntes vara vid gott mod än så länge : )

En timmes workshop går på ett kick. Alla som var med deltog aktivt och vi hann ta upp både hur man går och står schysst, hur ett leende kan påverka ett framförande och hur självmedkänsla och fokus är bra att ha i alla möjliga situationer.

Vi passade på att filma några elever och göra en av våra första instruktionsfilmer. Det resulterade i en film men trumpetaren Olof om att sitta bra. Finns på vår youtubekanal.

Som avslutning fick vi vara med på repetitionen av ett stycke för stråk och slagverk där slag på skrivmaskin var en del av stycket. Det var en trevlig avslutning på en fin dag. På väg ut ur den stora byggnaden stannade en märklig känsla kvar… I korridorerna på Ekebyholm så är det nog inte bara barnen som springer…. Det var liksom något mer diffust som också kändes…de gamla väggarna… det fanns nog ett husspöke eller två där….

Hej då Ekebyholm tills vi ses igen!

 

Facebook

YouTube